zondag 2 januari 2011

Stage Gezonde voeding en de voedingsdriehoek

Tijdens mijn stage rond 'Gezonde voeding en de voedingsdriehoek' heb ik een verhaal 'Het geheim der kampioenen' verteld. Het gaat over een jongen die houdt van voetballen, maar zijn trainer heeft gezegd dat hij niet goed genoeg kan voetballen. Daardoor wordt hij uit de ploeg gezet. De jongen is heel erg verdrietig.
Op een dag komt hij allerlei dieren tegen die zeggen wat hij moet eten om beter te kunnen voetballen. Dit gebeurt a.d.h.v. de voedingsdriehoek. Ook het vriendinnetje van de jongen die dol is op tennissen heeft de hulp van de dieren nodig. Ten slotte volgt zij ook de raad van de dieren op. Daardoor kan ze nu veel beter tennnissen en wint ze heel wat wedstrijden. Ook de jongen werd op het einde van het verhaal terug opgenomen in zijn ploeg en voetbalt nu beter dan ooit tevoren!

Ik heb het verhaal verteld d.m.v. prenten uit het boek die ik ingescand en uitvergroot heb. Dit heb ik gedaan omdat het prentenboek nogal klein is om voor 25 kleuters te vertellen. Op de achterzijde van de prenten had ik de tekst gekleefd en enkele vragen die ik aan de kleuters kon stellen. Ik heb er wel voor gezorgd dat ik het verhaal uit mijn hoofd kon vertellen, zodat ik niet steeds de tekst moest aflezen en verscholen zat achter de prenten.

De kleuters waren heel geboeid door de grote prenten en waren daardoor ook betrokken.
Vanaf nu zal ik vlugger een verhaal vertellen aan de hand van prenten. Ik vind het een leuke manier van vertellen en kleuters vinden het aangenaamer om ernaar te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten