zondag 2 januari 2011

Enkele handige sites

De hyperlink http://www.kinderliedjesboek.nl/ heb ik gevonden in het tijdschrift Libelle, waarin recensies stonden van prentenboeken voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Daarin stond het boek 'Daar buiten loopt een schaap' en deze site stond erbij vermeld.

Op de site vindt je de tekst van de liedjes uit het boek en je kan er ook de liedjes beluisteren.
Ik vind het persoonlijk spijtig dat enkel de tekst van de liedjes vermeld staan zonder de notenbalken. Anderzijds zijn alle liedjes uit het boek heel bekend en vind je de bladmuziek van de liedjes op andere sites.

Boven elke link van een liedje of liedjestekst staat een situatieprent over het liedje. Deze prenten kan je gemakkelijk opslaan. Op de site staan de prenten wel redelijk klein maar bij het opslaan zijn ze groter. Op de site vind je ook grote kleurplaten over de liedjes.Nog een site die heel handig is, is de site http://www.meestersinmuziek.nl/. Het is de site waar liedjes op staan uit kleuterwijs. Wanneer je in de menubalk op liedwinkel klikt, kom je op een pagina waar de liedjesboeken 'Kleuterwijs' en 'Eigenwijs' afgebeeld staan. Als je op een van deze afbeeldingen klikt dan krijg je enkele liedjes uit het boek die je kan beluisteren.

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten