zaterdag 6 december 2014

Thema Sint & Piet

Ik heb een eigen versie van een lotto gemaakt. Daarbij ligt 1 van de blauwe kaarten op de tafel. De vier kleine kaartjes worden verdeelt onder de peuters. Elk om beurt mogen de peuters hun kaartje op de juiste plaats hangen. Deze kaartjes heb ik gevonden via de site peuterthema's.blogspot.com.
Hieronder vind je een memory rond Sinterklaas, met foto's rond het thema. Omdat ik met heel jonge peuters werk, draai ik de memorykaartjes niet om. Op die manier kunnen peurers tussen 2 en 3 jaar ook een memory spelen.
Ik begin telkens met 4 kaartjes en bouw op tot 8 (=voor de sterkste peuters), meer kunnen ze nog niet aan.Dit zijn handpoppen en vingerpopjes van Sinterklaas, zijn paard en 3 zwarte pieten. Ik heb de kinderen eerst laten kennismaken met de handpoppen, daarna mochten ze er vrij mee experimenteren en spelen.Hieronder zie je een sorteerspel die ik gemaakt heb rond Zwarte Piet. Dit idee heb ik ook gehaald van de blog peuterthema's.blogspot.com. De schoorsteen staat op een plastic balkje met een gleufje in. De zwarte pieten zijn met velcro op eenzelfde plastic blokje gekleefd. 

Dit is mijn boekje met CD met de bekendste Sinterklaasliedjes. Alle liedjes zijn in het Vlaams gezongen.'Wat hoor ik op het dak?' is een liedje over Sinterklaas, Zwarte Piet en zijn paard. De tekening onder het lied heb ik vergroot en gebruikt als prenten om het lied aan te leren. Achteraan de prenten heb ik de tekst gekleefd van het lied. https://youtu.be/Xj4wZ8RlWgkHier enkele 3-delige puzzels van Sinterklaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten