maandag 4 januari 2010

Hallo

We kregen de opdracht voor het vak muzische grondhouding om een culturele voorstellling, activiteit of evenement bij te wonen. Ik heb gekozen voor de toneelvoorstelling 'Ambiance'. Omdat het een komisch blijspel is en omdat er een vriendin van mij in meespeelde.
We kregen enkele vragen die we moesten beantwoorden, dit zijn de vragen en de antwoorden:

Wat heb je ervaren?

De titel liet al vermoeden dat het een komisch toneelstuk zou worden. En inderdaad, er kwamen veel grappige scènes in voor. Zoals het gedrag en de typische kenmerken van de verschillende bevolkingsklassen werden uitvergroot, vb. mensen uit de arbeidersklasse spraken dialect, mensen de hogere klasse spraken met een Frans accent,... Ook de karaktertrekken van de personages werden dik in de verf gezet, vb. de zenuwachtige klusjesman met tics, de verwarde plastische chirurg met het haar in zijn ogen,…

Wat heb je eruit geleerd?

- Dat je moet tevreden zijn met hoe je eruit ziet.
- Mensen uit verschillende standen hebben vooroordelen over elkaar maar wanneer ze zich in eenzelfde (moeilijke) situatie bevinden, leren ze elkaar waarderen en steunen ze elkaar.
- Liefde overstijgt de bevolkingsklassen

Het toneel werd gespeeld door een in mijn regio bekende toneelgroep, genaamd 'Leren Vereert'.
Hier is een link naar hun site http://www.leren-vereert.be, op deze site kan je de historiek, enkele foto's en de leden van de toneelgroep terugvinden.

Tot de volgende
Delphine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten